Bli frivillig aktivitetsvenn

Lenvik kommune har underskrevet en avtale om å etablere tilbudet Aktivitetsvenn. Målet er at personer med demens skal få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Nå starter kurs for de som ønsker å bli aktivitetsvenn.

Lenvik kommune i samarbeid med Frivilligsentralen og Nasjonalforeningen for folkehelsen har underskrevet en avtale om tilbudet Aktivitetsvenn. Målet er at personer med demens skal få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen.

Den frivillige aktivitetsvennen og personen som har demens vil gjøre aktiviteter sammen, som å gå tur, gå i teater eller på kino, spille spill, fiske, male, gjøre hagearbeid, eller bare møtes for en kopp kaffe og en liten prat.

Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker, sammen med en som har demens. Sammen kan dere gå tur, spille spill, gå i teater eller på kino, fiske, male, gjøre hagearbeid, eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat.

Hva liker du å gjøre? Vi sørger for opplæring, og kobler deg med en som har samme interesser som deg.

Lenvik kommune starter nå kurs for de som ønsker å bli aktivitetsvenn.

Kurset arrangeres i samarbeid med Frivilligsentralen og holdes i festsalen på Finnsnes omsorgssenter, onsdag 30. mai kl 16.30.

Påmelding og eventuelle spørsmål sendes til post@lenvik.frivilligsentral.no

Eller helen.marie.henriksen@lenvik.kommune.no  telefon 991 01 015.

Les mer om A

ktivitetsvenn