Kommune-Kari svarer døgnet rundt

Kommune-Kari er vår nye digitale medarbeider. Som alle "nyansatte" har hun behov for en del opplæring, men hun lærer fort. Kari er en såkalt chatrobot, som døgnet rundt kan svare på alle spørsmål du har om kommunens tjenester og tilbud

Fra 20. august har chatroboten Kommune-Kari vært tilgjengelig på Lenvik kommunes hjemmeside. Her kan innbyggerne spørre om alt fra fristen for å søke barnehageplass, om en kan bygge veranda uten å søke og når biblioteket er åpent. Kommune-Kari, tar imot deg på øverst på forsiden på kommunens hjemmeside. Hun er også tilgjengelig i en snakkeboble nederst til høyre på de andre sidene på nettportalen. Og hun fungerer like godt på datamaskin, som nettbrett og smarttelefoner.

Kommune-Kari er ikke utlært, men har nok opplæring i bunn til å ta fatt på det viktige arbeidet med å informere Lenviks beboere om kommunen sin. Kommune-Kari er en chatrobot som pr. i dag inneholder over 3 000 svar og er i kontinuerlig utvikling. Databasen inneholder det aller meste av det innbyggerne lurer på om kommunen. Siden juni måned har der vært jobbet med å legge inn automatiske svar som er tilpasset Lenvik kommunes tjenester, men fortsatt vil det gå en del tid før tjenesten er fullt ut optimalisert.

Hvis du er misfornøyd eller fornøyd med svarene du får, kan du enten gi en tommel opp eller en tommel ned. Da er du også med på å gjøre tjenesten bedre. Tommelen ned vil være et signal til handling og oppdatering av databasen akkurat på dette området.

Vær vennlig å ikke oppgi personlig eller sensitiv informasjon når du "snakker" med Kommune-Kari. Spør mest mulig generelt.

Kommune-Kari er et tillegg til de vanlige måtene å få informasjon om tjenestene til Lenvik kommune. Dersom du ønsker å snakke med noen eller skrive til oss, kan du fortsatt gjøre det.

I første omgang skal Kommune-Kari prøves ut i en testperiode på to måneder. Hvis erfaringene med nyvinningen er positive, vil hun etableres som ett permanent tilbud. Tjenesten leveres av firmaet Sem&Stenersen Prokom, som allerede har avtale om leveranse kommunens hjemmesider.