Ny hovedbankavtale

Kommunene Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy har inngått ny hovedbankavtale med DNB. Avtalen er allerede trådt i kraft og vil gjelde også for Senja kommune fra 2020.

Konsulentfirmaet Finansinnkjøp AS har hatt i oppdrag å konkurranseutsette den nye hovedbankavtalen for kommunene Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy. Sparebank 1 Nord-Norge og Den Norske Bank (DNB) ga tilbud i konkurransen og etter vurderinger av bl.a. pris og kvalitet, ble DNB valgt som leverandør.

Bankbyttet skjedde 1. april, og vil få små konsekvenser for driften av kommunene, både internt og eksternt.

• Alle innbyggere/kunder som har avtaler om eFaktura og/eller Avtalegiro vil ikke merke noe forskjell. De trenger ikke å forholde seg til noe nytt eller ta hensyn til ny bankforbindelse i kommunen.
  • Innbyggere/kunder som fremdeles får papirfaktura og betaler disse manuelt, må ved betaling forholde seg til nye opplysninger som står på faktura, bl.a. innbetaling til nytt kontonummer.

Av sistnevnte årsak oppfordres alle innbyggere i Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy kommuner (som fremdeles får papirfaktura) til å ta i bruk avtaler om eFaktura eller eFaktura kombinert med Avtalegiro i sin nettbank. I overgangen til Senja kommune vil dette være en ytterlig fordel for innbyggerne, da de ikke trenger å forholde seg til enda ett nytt bankkontonummer som skal gjelde fra 1.1.2020 for Senja kommune.